imageimage

Επαγγελματική κατηγορία: Εστιατόρια-Φαγητό

Βρίσκεται στην: Πολύδροσσο

Εν Παρνασσώ Εστιατόριο

Πιπέρας Στάθης

Πολύδροσσο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30 22340 51677
+30 697 0811140
Email: piperas_st@hotmail.gr

Εν Παρνασσώ Εστιατόριο

Πιπέρας Στάθης

Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 1997. Τότε αποφασίσαμε να μοιραστούμε με μια μεγαλύτερη παρέα, εσάς τους πελάτες μας, όλα όσα απογειώνουν τις αισθήσεις μας γύρω από ένα τραπέζι. 
    Η  πάνινη πετσέτα που μυρίζει φρεσκάδα, το λαμπερό μαχαιροπίρουνο, το πιάτο με το όμορφο τελείωμα, για μας έχουν σημασία. Άλλωστε η φροντίδα, κρίνεται σε όλα τα πράγματα από τις λεπτομέρειες. Με την άψογη και φιλική εξυπηρέτηση, την άριστη ποιότητα σε σχέση με την προσιτή τιμή και την γαστρονομική του φιλοσοφία που συνδυάζει την παραδοσιακή με την ευρωπαϊκή κουζίνα, το Εν Παρνασσώ, έχει κατορθώσει αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει μόνο φίλους. Η συνέπεια προς τους πελάτες του αλλά και η σταθερή εξέλιξή του, το κατέταξαν στον οδηγό Alpha Guide του περιοδικού Αθηνόραμα, σε ένα από τα εστιατόρια με την υψηλότερη βαθμολογία στην περιοχή του Παρνασσού.
    Αυτό βέβαια το χρωστάμε πρωτίστως στην φύση, αφού έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια γη, όπου η ποιότητα και η αυθεντικότητα των προϊόντων της, θα αποτελούσε πρόκληση για κάθε μάστορα της κουζίνας. Η επιλογή των πρώτων υλών που προμηθευόμαστε από μικρούς παραγωγούς, είναι η αρχή μιας διαδικασίας που τελειώνει στο τραπέζι σας. Ο Νίκος με το ρουμπινένιο Cabernet Sauvignon,  η κυρία Μάρθα με τα πλούσια τυριά της, ο  Γιώργος με την πιπεράτη ρόκα, ο Δημήτρης με το άψογο μοσχάρι.. Αυτοί και άλλοι, είναι οι φίλοι μας. Φίλοι που τους εμπιστευόμαστε, γιατί σας σέβονται. 
    Εμείς βάζουμε την γνώση, την φαντασία και τον ενθουσιασμό, σαν αυτόν που νιώθεις στην προετοιμασία μιας οικογενειακής γιορτής, ώστε να επαναλάβουμε κάθε μέρα ένα μικρό θαύμα. Έτσι, απολαμβάνετε μια μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά, όπως χοιρινό με βελουδένια σάλτσα, ντόπιο κόκορα με χυλοπίτες, γαλοπούλα πορτοκαλάτη με άγριο ρύζι, κολοκυθόσουπα με θυμάρι. Η σχάρα μας αναδεικνύει την ποιότητα των ντόπιων κρεάτων και τα μεταμορφώνει σε ψαρονέφρι με σάλτσα μήλου, μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από τοπικό κρασί Merlot, κοτόπουλο μελιού, ζουμερές σπαλομπριζόλες και αρνίσια παϊδάκια. Γευστικό κρεσέντο του χειμώνα αποτελούν τα κυνήγια. Ελάφι με sauce μύρτιλλου και πουρέ κάστανο και αγριόχοιρος Παρνασσού στιφάδο. Πιάτα που μεταφράζονται σε χαμόγελα ικανοποίησης στο τέλος κάθε γεύματος σας, κάνοντας μας να νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι.  
    Καλώς ήρθατε στον κόσμο των γαστρονομικών απολαύσεων του Εν Παρνασσώ.